• (+372) 672 9180

04 okt.

Saku valla 2024. aasta ettevõtlusnädala raames avas ka Saku Maja 2. oktoobril oma uksed kõikidele huvilistele. Huvilistele oli võimalus tutvuda nii Tehnika hakkepuidu katlamajaga Sakus kui ka Roobukal asuva reovee vaakumpumplaga. Mõlemal pool oli võimalik näha, kuidas toimub igapäevane töö ja millised seadmed on kasutusel ning millised tehnilised lahendused aitavad tagada tõrgeteta teenuste pakkumise meie vallas.

Ehkki huvilisi oli tagasihoidlikult, ei vähendanud see osalejate entusiasmi. Kõik kohalolijad said põhjaliku ülevaate Saku Maja tööst ja võimaluse esitada küsimusi, millele vastasid kompetentsed spetsialistid. Osalejad kiitsid võimalust näha oma silmaga kohalikke infrastruktuurilahendusi ja saada aimu, kuidas tagatakse igapäevane elu kvaliteet Saku vallas.

Eriliseks tegi 2. oktoobri Tehnika katlamaja külastuse fakt, et samal päeval toimus sellesügisene hakkepuidukatla süütamine. Külastajatel oli harukordne võimalus näha, kuidas hakkepuidukatlasse tehakse puude ja okstega esimene tuli ja kuidas tuleb katla nö üles kütmine.  See pakkus osalejatele ainulaadset ülevaadet kütteprotsessi tagamaadest ning sellest, kuidas toimub sooja jaotamine kohalikesse kodudesse ja asutustesse. Kuna üks katlamaja külastanud inimene töötab Eesti Maaülikoolis just metsanduse ja puutuha kasutamise valdkonnas, siis oli tegemist ka Saku Maja töötajate jaoks väga huvitava kohtumisega ning inspireeriv oli arutada ühiseid teemasid.